flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відповідальні особи щодо організації доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до Машівського районного суду

23 лютого 2021, 09:39

Належна комунікація, тобто етика спілкування, важлива під час надання допомоги будь-якому громадяну. Особливо важлива вона для певних осіб з інвалідністю, наприклад, людина з порушенням зору, слуху.

Відповідно до частини третьої статті 3 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судова система має забезпечувати доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів людей з інвалідністю, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

З метою забезпечення рівного доступу людей з інвалідністю до правосуддя, їх захисту та обслуговування наказом керівника апарату, призначено відповідального працівника за доступ до правосуддя маломобільних груп населення (МГН) та інших груп населення ( зокрема надання безпосередньої допомоги під час відвідування інвалідами приміщення суду, за забезпечення доступу до залів судових засідань, до канцелярії, тощо):

Контактна інформація відповідальних працівників:

ПІБ,

відповідального працівника

Номер телефону

Електронна адреса

Качало Вікторія Валеріївна

Колотило Сергій Сергійович

(05364) 9-11-67

 

inbox@mp.pl.court.gov.ua

 

 

Відповідальний працівник  забезпечує  оперативний, зручний доступ до залів судових засідань до канцелярії для прийому та видачі документів, ознайомлення із матеріалами судової справи.

Також громадяни чи їх представники можуть скористатись функціоналом  веб-порталу: «Судова влада України» для отримання копій судових документів в електронній формі.  

Крім того, у суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань між судовими установами в режимі відеоконференції (посилання на заявку)

 З метою покращення доступності до суду людей із інвалідністю на сходинках приміщення суду нанесено маркування у вигляді контрастних смуг для орієнтації людей із вадами зору.

Також, для МГН державою гарантовано право на безоплатну правову допомогу. Підстави та порядок надання визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу». На офіційному сайті Машівського районного суду громадяни можуть скористатися розділом «Громадянам» - «Безкоштовна правова допомога». Крім того громадяни з обмеженими можливостями звільняються від сплати судового збору. В даному випадку на офіційному сайті суду можна скористатися розділом «Громадянам» - «Судовий збір» - «Пільги щодо сплати судового збору».