flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про суд

25 липня 2019, 16:10

Шановні громадяни!

Користуючись вебсторінкою Машівського районного суду Полтавської області, ви маєте змогу отримати потрібну інформацію, зокрема:

  1. Інформацію щодо роботи суду (історія суду, керівництво суду, графік роботи суду, графік прийому громадян телефонний довідник ;
  2. Судовий збір, реквізити рахунків, безкоштовна правова допомога;
  3. Список судових справ призначених до розгляду, список автоматично розподілених справ, інформація щодо стадій розгляду судових справ;
  4. Зразки заяв, інформацію щодо доступу до публічної інформації, звернення громадян та іншу корисну інформацію.

Інформація на вебсайті Машівського районного суду Полтавської області  постійно оновлюється.

 

Функції, повноваження та завдання суду

Згідно статті 55 Конституції України права свободи людини і громадянина захищаються судом.

Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Відповідно до статті 124 Конституції України правосуддя в Україні здійснюють виключно суди.

Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються.

Юрисдикція судів поширюється на будь-який юридичний спір та будь-яке кримінальне обвинувачення. У передбачених законом випадках суди розглядають також інші справи.

Законом може бути визначений обов’язковий досудовий порядок урегулювання спору.

Народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних.

Україна може визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду на умовах, визначених Римським статутом Міжнародного кримінального суду.

Відповідно до статті 2 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Машівський районний суд Полтавської області є судом першої інстанції і здійснює правосуддя у порядку, встановленому процесуальним законом.

Машівський районний суд Полтавської області спеціалізуються на розгляді цивільних, кримінальних, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення.

 В суді діє спеціалізація із здійснення кримінальних проваджень відносно неповнолітніх та обираються слідчі судді, які здійснюють повноваження з судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, передбаченому процесуальним законом.